Mediator Gouda bij echtscheidingen

Mediation

Wilt u scheiden en bent u op zoek naar een gespecialiseerde familierecht advocaat of mediator in de omgeving van Gouda kies dan voor Slappendel Familierecht. Eline Slappendel is gespecialiseerd in het familierecht en begeleidt mensen bij hun echtscheiding en andere familierechtelijke kwesties. U kunt bij Eline Slappendel terecht voor begeleiding van de echtscheiding maar ook voor begeleiding van de beëindiging van een geregistreerd partnerschap of van een relatie als ongehuwd samenwonenden, met of zonder samenlevingscontract.

Wat is mediation?

Scheiden vergt veel van de betrokkenen. Mediation is een manier om samen, in goed overleg, uw scheiding te regelen. Het is een geschikte methode als u de scheiding samen met uw partner wilt regelen omdat u (minderjarige) kinderen heeft waardoor het extra belangrijk is dat u goede afspraken met elkaar maakt. Mediation betekent hulp en informatie van een onpartijdige deskundige, waarbij de nadruk ligt op het herstellen van het contact zodat in overleg met elkaar tot afspraken kan worden gekomen. De mediator beantwoordt onder meer vragen op het gebied van huwelijkse voorwaarden, de zorgverdeling voor de kinderen en vragen over de financiële positie.

Wat zijn de voordelen van scheiden door middel van mediation?

Scheiden met mediation heeft een aantal voordelen ten opzichte van scheiden met tussenkomst van een rechter. Voorwaarde voor mediation is dat u nog goed met uw partner in gesprek kunt gaan. De kosten van mediation kunnen aanzienlijk lager zijn dan die van een rechterlijke procedure omdat u zelf de regie heeft bij mediation.
Tijdens mediation wordt naar oplossingen gezocht die voor beide partijen voordelig zijn en zo ontstaat een win-win situatie. Bij de mediation staat bij beide partijen het belang van eventueel aanwezige kinderen voorop. Als mediator stelt Eline Slappendel vragen en oordeelt niet waardoor er meer ruimte kan worden gecreëerd om ook echt naar elkaar te luisteren.

Scheidingsadvocaat of mediator uit Gouda?

Mediation is een goede optie als partijen een op maat gesneden oplossing willen en de regie willen behouden over de gevolgen van hun scheiding. Het kan ook zijn dat een van partijen uiteindelijk toch liever het oordeel van een rechter wil vragen. Tijdens een kennismakingsgesprek bij Slappendel Familierecht kunt u advies vragen over wat in uw geval het beste is: het inschakelen van een scheidingsadvocaat of kiezen voor mediation.

Kennismakingsgesprek met Slappendel Familierecht

Neem vrijblijvend contact op met Slappendel Familierecht als u vragen heeft op het gebied van echtscheiding en mediation te Gouda. Eline Slappendel hanteert een betrokken en persoonlijke benadering en heeft oog voor de emotionele kant van uw zaak. Uiteraard heeft zij alle benodigde kennis, ervaring en deskundigheid in huis. Of u nu kiest voor mediation of voor een echtscheidingsadvocaat. Bel met 0182-234300 voor het maken van een afspraak of mail naar info@slappendelfamilierecht.nl