Mediator Gouda bij echtscheidingen

Mediator

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde familierecht advocaat of mediator in de omgeving van Gouda kies dan voor Slappendel Familierecht. Eline Slappendel is gespecialiseerd in het familierecht en begeleidt mensen bij hun echtscheiding en andere familierechtelijke kwesties. U kunt bij Eline Slappendel terecht voor begeleiding van de echtscheiding maar ook voor begeleiding van de beëindiging van een geregistreerd partnerschap of van een relatie als ongehuwd samenwonenden, met of zonder samenlevingscontract.

Wat is mediation

Mediation is een manier om samen, in goed overleg, uw echtscheiding te regelen. Het is een geschikte methode als u naar verwachting de scheiding samen met uw partner kunt afhandelen zonder dat er grote problemen zullen ontstaan. Mediation betekent advies, hulp en informatie van een onpartijdige deskundige, waarbij de nadruk ligt op het herstellen van het contact zodat in overleg met elkaar tot afspraken kan worden gekomen. De mediator beantwoordt onder meer vragen op het gebied van huwelijkse voorwaarden, de omgangsregeling met eventuele kinderen en vragen over de financiële positie.

Wat zijn de voordelen van Mediation

Mediation heeft een aantal voordelen ten opzichte van scheiden met tussenkomst van een rechter. Voorwaarde voor mediaton is dat u nog goed met uw partner in gesprek kunt gaan. De kosten van mediation zijn aanzienlijk lager dan die van een echtscheidingsadvocaat. Tijdens mediation wordt naar oplossingen gezocht die voor beide partijen voordelig zijn en zo ontstaat een win-win situatie. Bij de mediation staat bij beide partijen het belang van eventueel aanwezige kinderen voorop. Mediator Eline Slappendel stelt vragen en oordeelt niet waardoor er meer ruimte kan worden gecreëerd om ook echt naar elkaar te luisteren.

Scheidingsadvocaat of mediator?

Mediation is een goede optie als partijen nog goed met elkaar kunnen praten en respectvol met elkaar om kunnen gaan. Is er sprake van een groot conflict dan is mediation meestal geen goede keuze. Mediation is ook niet geschikt als een van de partijen geen mediation wil of als een van de partijen zijn of haar belangen niet goed kan behartigen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als iemand lichamelijk of geestelijk gehandicapt is. Het kan ook zijn dat een van partijen uiteindelijk toch liever het oordeel van een rechter wil vragen. Tijdens een kennismakingsgesprek bij Slappendel Familierecht kunt u advies vragen over wat in uw geval het beste is: het inschakelen van een scheidingsadvocaat of kiezen voor mediation.

Kennismakingsgesprek met Slappendel Familierecht

Neem vrijblijvend contact op met Slappendel Familierecht als u vragen heeft op het gebied van echtscheiding en mediation. Eline Slappendel hanteert een betrokken en persoonlijke benadering en heeft oog voor de emotionele kant van uw zaak. Uiteraard is alle benodigde kennis, erving en deskundigheid in huis. Of u nu kiest voor mediation of voor een echtscheidingsadvocaat. Bel met 018-2234300 voor het maken van een afspraak of mail naar info@slappendelfamilierecht.nl